13/3/11

Ανακοίνωση - Κάλεσμα Κατοίκων Περιοχής Μετς

 Ο κος Δ. Ρέππας, Υπουργός Μεταφορών, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα ξαναχτυπά και πιέζει για την κατασκευή του περιβόητου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών, ενώ εκκρεμεί τον Μάιο ακρόαση στο ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει πολλοί κάτοικοι της περιοχής Μετς και όχι μόνον.

Τα επιχειρήματα κατά της κατασκευής του γκαράζ είναι γνωστά:
  • Θα προσελκύσει, αντί να διώξει την αυτοκίνηση στο κέντρο της πόλης, αντίθετα με ό,τι γίνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου τα αυτοκίνητα οδηγούνται έξω από την περίμετρο της πόλης.
  • Θα επιβαρύνει με κυκλοφοριακή συμφόρηση, ρύπανση και θόρυβο μια παραδοσιακή γειτονιά αποκλειστικής κατοικίας.
  • Θα αποκλείσει το Α΄ Νεκροταφείο από την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές μελέτες, εφόσον στα πέριξ της πλατείας υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
  • Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, ο οποίος συλλέγει τα νερά και τροφοδοτεί τον Ιλισσό, θα διακοπεί με βάναυσο τρόπο.
  • Θα κοπούν πάνω από 80 αιωνόβια δέντρα και θα αντικατασταθούν σύμφωνα με την πάγια τακτική με γκαζόν.
Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κος Μπόμπολας. ΄Έχει τον τρόπο να «πείθει» κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια, και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ, δώρο από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
------
Οι κάτοικοι του Μετς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους !
Από Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, στις 5:00 το πρωί, όλοι μπροστά στην πύλη του Α΄ Νεκροταφείου, να είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες του Μπόμπολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου