8/4/11

Πόρτα - πόρτα...

Η συνέλευση της Ανοιχτής Επιτροπής Κατοίκων Μετς αποφάσισε την άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους, να πάμε δηλαδή στις πολυκατοικίες να χτυπήσουμε τα κουδούνια των διαμερισμάτων και να μιλήσουμε με τους ενοίκους για το ζήτημα της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του Α΄ Κοιμητηρίου. Ηταν μια πρωτοπόρα και αποτελεσματική απόφαση που μας έφερε κοντά στους δημότες. Η αποδοχή και η συμφωνία των κατοίκων με τις απόψεις της επιτροπής ήταν εξαιρετική. Το χαρακτηριστικό είναι ότι το θέμα της μη κατασκευής του γκαράζ στη πλατεία και τα ισχυρά επιχειρήματα που έχουμε, αγγίζουν τις διαφορετικές χορδές κοινωνικής ευαισθησίας που έχουν οι δημότες.

Η πρώτη ομάδα δημοτών ήταν αγανακτισμένη με την περιβαλλοντική καταστροφή που θα υποστεί η περιοχή κόψιμο δέντρων, υδροφόρος ορίζοντας κλπ

Η δεύτερη ομάδα το θεωρεί εντελώς περιττό γιατί η περιοχή καλύπτεται από 30 λεωφορειακές γραμμές, τέσσερις γραμμές τρόλεϊ , το τραμ και το μετρό.

Και η τρίτη ομάδα θίγει το πολιτικό και αυτοδιοικητικό ζήτημα. Ότι είναι δηλαδή απαράδεκτο να δίνονται σε περίοδο οικονομικής κρίσης επιδοτήσεις στους κατασκευαστές για αχρείαστες κατασκευές και ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραχωρήσει την όμορφη πλατεία καταστρέφοντας το υπάρχον υψηλό πράσινο για να κατασκευαστεί ένα ιδιωτικό υπόγειο γκαράζ που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.
Βεβαίως ενημερώσαμε ότι το κοινοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής. Με εντυπωσιακή ευκολία μας άνοιγαν τις πόρτες και μας έδιναν τα τηλέφωνα και τα mail τους για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις τυχόν συνελεύσεις.

Το συμπέρασμα λοιπόν από τη δουλειά πόρτα-πόρτα που έγινε αυτή τη βδομάδα και θα συνεχιστεί με συνέπεια, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Μετς είναι κατά της κατασκευής του γκαράζ στη πλατεία του Α΄ Κοιμητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου