12/7/10

Προς τους φίλους και γείτονες Παγκρατιώτες

Γνωρίζετε ίσως τον αγώνα που έχουν κινήσει κάτοικοι του Μετς και των γύρω περιοχών, εδώ και τρία περίπου χρόνια, για την αποτροπή της κατασκευής γκαράζ στην πλατεία του Α' Νεκροταφείου. Μέσα στο μακρύ κατάλογο των περιοχών που τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο μάτι της κατασκευαστικής εταιρείας του Μπόμπολα (Διοχάρους, Γουδί, Κύπρου και Πατησίων), η πλατεία του Α' Νεκροταφείου στο Μετς έχει κι αυτή μια θέση.
Στο σχέδιο για την κατασκευή του γκαράζ προβλέπεται η κοπή όλων των αιωνόβιων δέντρων της πλατείας, ενώ η υπόγεια κατασκευή θα είναι τετραώροφη (!) και οι πύλες εισόδου-εξόδου των αυτοκινήτων θα βρίσκονται στα μικρά στενά δρομάκια γύρω από την είσοδο του Α' Νεκροταφείου (Μαλάμου, Δέφνερ), εκπέμποντας καθημερινά τεράστιες ποσότητες καυσαερίου, σε μια γειτονιά που παραμένει από τις πιο πράσινες του κέντρου. Όσοι κάτοικοι του Παγκρατίου έχουν μια εικόνα της πλατείας του Α' Νεκροταφείου, θα κατανοούν το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλέσει ένα τετραώροφο "POLIS PARK" στην περιοχή μας.
Τα δύο τελευταία χρόνια στο Μετς δραστηριοποιείται μια επιτροπή ενάντια στην κατασκευή του γκαράζ, που χρησιμοποιώντας τη νομική οδό (προσφυγή στο ΣτΕ) και τη δημοσιοποίηση του ζητήματος έχει καταφέρει να το παγώσει.
Την Τρίτη 13 Ιουλίου, ώρα 2.30 το μεσημέρι, θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Κοτζιά. Η επιτροπή κατοίκων του Μετς καλεί σε όσο το δυνατόν μαζικότερη παρουσία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, έξω από το κτίριο του Δήμου Αθηναίων. Φίλες και φίλοι από το Παγκράτι, θα θέλαμε και τη δική σας συμμετοχή, αφού το ζήτημα αφορά όλη την περιοχή, όπως και όλη την Αθήνα.

1 σχόλιο:

  1. Ας ενημερωσει καποιος παρακαλω τι εγινε στις 13/07 στην πλατεια κοτζια

    ΑπάντησηΔιαγραφή